Karakterer i Mummidalen
Bli nærmere kjent med Mummi-familien med venner. Her finner du kjente fjes som bor i Mummihuset og kanskje noen nye fjes som vi møter sjeldnere. Klikk på bildet med karakteren du vil lese mer om, hvem vet, kanskje finner du en ny favoritt?
Slide image

Too-Tikki

Too-ticki är muminfamiljens goda vän. Hon är mycket klok och har alltid förnuftiga och praktiska lösningar på olika problem. När det uppstår problem kavlar Too-ticki genast upp ärmarna och försöker hitta en lösning, hon städar och hjälper mumintrollen att hålla ordning.

Too-ticki är litet speciell för hon är den enda i Mumindalen som inte vill sova bort vintern så under hela vintern bor hon i muminfamiljens badhus och gör det så bekvämt för sig som hon kan. Hennes enda sällskap är åtta små, osynliga näbbmöss.

Too-ticki lägger sig inte i andras sätt att leva utan hon tror att alla nog lär sig efterhand. I övrigt är Too-ticki en händig person som kan reparera vad som helst, fastän ibland borde man bara acceptera att man inte kan reparera allt som gått sönder.

Too-ticki klär sig i en röd- och vitrandig tröja, mörka byxor och tofsmössa. Hon förekommer första gången i boken Trollvinter. I boken berättas det hur Mumintrollet vaknar mitt i vintersömnen och hur Too-ticki lär honom att förstå sig på vintern.

Mummi

Mummi

Mummimamma

Mummimamma

Mummipappa

Mummipappa

Lille My

Lille My

Snusmumrikken

Snusmumrikken

Snorkfrøken

Snorkfrøken

Sniff

Sniff

Hufsa

Hufsa

Too-Tikki

Too-Tikki

Stinky

Stinky

Hemulen

Hemulen

Hattifnattene

Hattifnattene

Tufsla og Vifsla

Tufsla og Vifsla

Mymlen

Mymlen

Filifjonka

Filifjonka

Fjomsedyret

Fjomsedyret