Karakterer i Mummidalen
Bli nærmere kjent med Mummi-familien med venner. Her finner du kjente fjes som bor i Mummihuset og kanskje noen nye fjes som vi møter sjeldnere. Klikk på bildet med karakteren du vil lese mer om, hvem vet, kanskje finner du en ny favoritt?
Slide image

Hemulen

Hemulerna bor i Mumindalen och de älskar ordning. De tycker om att bestämma och väntar att alla regler följs till punkt och pricka. Men hemulerna är inte bra på att lyssna på andras åsikter och de har överhuvudtaget inget sinne för humor.

För många hemuler är det så viktigt att samla på saker att de inte hinner tänka på något annat. När de väl börjat samla på frimärken eller växter eller något annat, lägger de ner stor möda på att få samlingen komplett. När det inte längre saknas någonting i samlingen börjar de samla på något annat.

När hemulerna blir arga är de litet skrämmande, men också när de menar väl kan de åstadkomma mycket skada genom sin stora envishet. Polismästar-hemulen som jagar Stinky är riktigt trevlig mot alla och botaniker-hemulen för sin del är en person som inte kan inte sluta upp med att samla. Hemulerna är i storlek lite större än mumintrollen.

Hemulerna kan du läsa om redan i den första muminboken Småtrollen och den stora översvämningen.

Mummi

Mummi

Mummimamma

Mummimamma

Mummipappa

Mummipappa

Lille My

Lille My

Snusmumrikken

Snusmumrikken

Snorkfrøken

Snorkfrøken

Sniff

Sniff

Hufsa

Hufsa

Too-Tikki

Too-Tikki

Stinky

Stinky

Hemulen

Hemulen

Hattifnattene

Hattifnattene

Tufsla og Vifsla

Tufsla og Vifsla

Mymlen

Mymlen

Filifjonka

Filifjonka

Fjomsedyret

Fjomsedyret